Uniikkia.
Maksukorttiin liitetty kanta-asiakkuus.
Kanta-asiakkuus myynnin tukena

Asiakkaat haluavat tuntea olonsa arvostetuiksi – kanta-asiakasohjelma antaa sinulle mahdollisuuden osoittaa tätä arvostusta. 

Palofyn kanta-asiakassovelluksen avulla voit konvertoida kaikista asiakkaistasi kanta-asiakkaita yhdellä napin painalluksella – ensimmäisen maksutapahtuman yhteydessä maksupääte automaattisesti kysyy, jos asiakas haluaa liittyä kanta-asiakkaaksi.

Koska kanta-asiakkuus on sidottu maksukorttiin, ei asiakkaiden tarvitse ladata ylimääräisiä sovelluksia, rekisteröityä tai kantaa fyysistä korttia kaikkien olemassa olevien lisäksi.   

Digitaalinen, helppo, maksat vain saadusta lisämyynnistä

Kauppiaana sinä päätät kuinka monta ja minkä arvoista maksutapahtumaa kerryttää digitaalisia kanta-asiakas ’leimoja’ ja minkä arvoisen edun annat, kun tarvittavat maksutapahtumat on tehty.

Esimerkiksi voit tarjota asiakkaillesi etua, kun he ovat käyttäneet maksukorttiaan viisi kertaa, jokaisella kerralla vähintään 10 euron arvosta eli yhteensä vähintään 50 euron arvosta.

Viidennen käyttökerran jälkeen asiakas saa määrittelemäsi edun – esimerkiksi 10 euron digitaalisen kupongin, jonka he voivat käyttää seuraavalla kerralla, jos he käyttävät yli 10 euroa. Siten asiakas saisi 20 % edun kuudesta käyttökerrasta. Pizzeriassa tämä voisi tarkoittaa osta viisi pizzaa, saa kuudes ilmaiseksi.

Kanta-asiakasjärjestelmää ei kuitenkaan tehdä asiakkaiden palkitsemiseksi vaan myös myynnin lisäämiseksi. Jos keskimääräinen ostos liikkeessäsi on 8 euroa, voit asettaa digitaalisen leiman rajaksi 10 euroa, ja näin houkutella asiakkaita käyttämään 2 euroa enemmän kuin normaalisti. Tämä tarkoittaisi 25 % lisämyyntiä ja huomattavaa lisäystä asiakassuhteen kokonaistuottoon.

 

Hyödyt

Liittymisprosessi ja myöhemmin kanta-asiakkuuden tunnistaminen ei riko maksutapahtumaa, minkä lisäksi sinulla on käytössäsi järjestelmä, jonka avulla voit helposti luoda uusia kampanjoita, vaikka joka viikko.  

Esimerkki

Asiakas vierailee keskimäärin neljä kertaa kahdessa kuukaudessa ja ostaa joka kerta €8 pizzan, käyttäen näin 32 euroa. Kanta-asiakassovelluksella voit luoda kampanjan, jossa asiakas saa 10 euron arvoisen edun kuudennella kerralla, jos hän käy 5 kertaa ja ostaa vähintään 10 eurolla. Tässä tapauksessa asiakas päätyy ostamaan pizzan ja limun (8 € + 2,50 €), jolloin ostojen kokonaisarvo on 52,50 € (5 x 10,50 €), eli 64 % enemmän

Jos laskemme että pizzan kate on 5,60€ ja limun 1,75€, ensimmäisessä tapauksessa asiakkaan tuoma arvo olisi 4 x 5,60€ = 22,40€, kun taas jälkimmäisessä 5 x 7,35€ = 36,75€. Jos ja kun jälkimmäisen tapauksen asiakas käyttää saamansa 10 euron edun ostaakseen jälleen pizzan ja limun, kuudennen kerran kuluksi tulee 2,65€ (pizza 2,40€ + limu 0,75€ ja 0,50€ tuotto ostosta ).

Palofy veloittaa 40% käytetyn edun arvosta. Tässä tapauksessa 10€ x 40% = 4,00€. Jos asiakas ei käytä etua, ei kanta-asiakasohjelmasta ole kuluja.

Siten kokonaistuotto on 45,85€ (52,50€ – 2,65€ – 4,00€).

Kun tapauksia verrataan keskenään, tuottaa kanta-asiakas 43% enemmän (45,85/32)

Koska maksat vain käytetyistä eduista, on tämä turvallinen ja täysin riskitön tapa antaa asiakkaillesi maailman helpoin kanta-asiakkuus.